U houdt van ijs? Wel, wij ook!

Sommigen houden het bij een blokje ervan in hun aperitief, of een lekker ijsje om van te smullen, en dat kan uiteraard ook bij ons!

Maar voor de echte liefhebbers, die schaatsend over het ijs willen zwieren:
bij Finlandia bent u alvast aan het juiste adres!

Accomodaties

Het grootste deel van het gebouw wordt ingepalmd door de ijshal, eentje met olympische afmetingen van 30m bij 60m en een capaciteit tot 800 schaatsers.

Op de rest van de benedenverdieping bevinden zich de kassa, sportshop, speelautomatenhal, clubbar, kleedkamers, schaatsverhuur en clubruimtes

Op de 1e verdieping bevindt zich het panoramisch eetcafé dat plaats biedt aan ongeveer 600 personen om in een aangename sfeer een natje en een droogje te nuttigen en met, speciaal voor de kinderen, een leuke binnenspeeltuin!

Voor onze klanten hebben we een ruime en gratis parking rondom het gebouw

Speciaal voor de techneuten

Onder het ijsoppervlak ligt een dubbel gewapend betonblok van anderhalve meter dik. Daarin bevindt zich een netwerk van 24 km metalen buizen waardoor de koeling (ammoniak) vloeit en zo het betonblok in een ijsblok omvormt. Hier wordt systematisch water op aangebracht tot bij 4cm dikte, de ideale ijslaag. Dit is zowat de minimumdikte die nodig is opdat de betonvloer niet beschadigd zou raken. Een dikkere ijslaag is niet aan te raden omdat de koude-overdracht tussen de baanpijpen en de ijsoppervlakte dan bemoeilijkt wordt.

Bij het publiek schaatsen bedraagt de ijstemperatuur -2°C en bij ijshockeywedstrijden wordt die teruggebracht tot -6°C.

Na elke schaatsbeurt wordt het ijsvlak geschaafd door onze ijsschrapermobiel. Hij neemt de losgekomen sneeuw op en legt een laagje warm water op het ijs, waardoor alles weer mooi ineen smelt tot een spiegelgladde ijsbaan.

Geschiedenis

Onze ijsbaan Finlandia behoort tot de pioniers van de Vlaamse schaatsbanen. Een paar Roeselaarse zakenlui, die samen geregeld gingen schaatsen in Brugge, besloten samen zelf een ijsbaan te beginnen. En ze kwam er in Gullegem! De eerste steen werd gelegd op 6 november 1972 en minder dan een jaar later, in 1973 gingen de deuren open. Intussen zijn we ruim 40 jaar later en ... nog steeds schaatsen we in Finlandia!

En wat dan nog?

Behalve het schaatsen heeft Finlandia met zijn ruime faciliteiten wel meer in petto.
Je kan er ook terecht voor:

Feestjes allerhande: familie - verjaardag - personeel (met of zonder traiteurdienst)
Vergaderingen, beurzen ...
(arrangementen)

Een sportshop met een uitgebreid gamma aan schaatsartikelen (sportshop)

Diverse clubs: kunstschaatsen, ijshockey en tennis (clubs)

Schaatslessen voor volwassenen (algemeen)

Sportuitstappen voor scholen / jeugdverenigingen, al dan niet gecombineerd met busvervoer (algemeen)

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!